Цікава прогулянка

2020-02-10

/Files/images/02.jpg

У зимовий день погожий

Прогулятись вийшли.

Сніжною зимою

Весело нам гратись,

Зима – дивовижна пора! Її дуже люблять вихованці нашого дитячого садка. Дітям цікаво на свіжому повітрі, коли вони зайняті. Тому перед педагогами стоїть важливе завдання: організувати прогулянку так, щоб малюки завжди були захоплені цікавою і корисною справою. Своїм досвідом щодо організації прогулянок в молодшій групі поділилася зі своїми колегами Масльон О.І.

Значне місце на прогулянці Олена Іванівна відвела бесіді з дітьми, під час якої вони закріпили знання про зиму, зимові явища, якості та властивості снігу.

Також вона організувала дослідницьку діяльність - «досліджували» сніжинки. Малята ловили сніжинки на свої рукавички, а потім за допомогою лупи разом з педагогом розглядали їх і розповідали, на що вони схожі: на зірочку, на квітку тощо. Розрізняли і називали ознаки снігу: білий, холодний, пухкий, розсипчастий, усвідомлювали, що білий сніг не завжди значить чистий (проводили з дітьми нескладні досліди по перетворенню снігу в рідину різної чистоти та прозорості в залежності від забруднення снігу).

Створені умови викликали велике бажання у дітей та педагогів досліджувати та експериментувати із снігом, пізнавати нове, незвичайне з оточуючого світу.

А потім самі перетворилися на сніжинок, граючи в гру «Ми сніжиночки маленькі».

Вихователь закріпила знання дітей про зимові явища природи та зимові розваги під час гри «Так чи ні?»

Олена Іванівна організувала для своїх вихованців і веселе художнє дійство. Навіть ті діти, які не дуже люблять і вміють малювати, із величезним захопленням приймали участь. Діти малювали на снігу водою, зафарбованою фарбою гуаш, із пластикових пляшок.

Як добре, що випав сніг!

/Files/images/IMG_20200210_103222.jpg

/Files/images/IMG_20200210_103458.jpg/Files/images/IMG_20200210_103758.jpg

/Files/images/04.jpg

/Files/images/IMG_20200210_104218.jpg

/Files/images/05.jpg

/Files/images/07.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0