• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Андріївські вечорниці у ДНЗ «Орлятко»

Андріївські вечорниці у ДНЗ «Орлятко»

2014-12-12

/Files/photogallery/DSCF1402.JPG

13 грудня – одне з великих та улюблених свят: день святого Андрія Первозванного або, як у народі називають, свято Калити. Для відродження однієї із сторінок наших традицій у ДНЗ «Орлятко» 12 грудня відбулося розважальне фольклорне дійство «Андріївські вечорниці», господарями якого були: музичний керівник - Юлія Миколаївна, вихователь старшої групи «» Валентина Олександрівна та її вихованці. Вихованці старших груп» пригадали всі народні звичаї, обряди та розваги, які влаштовували наші предки з давніх часів. Дівчата таємничо ворожили, хлопці виконували ритуальні бешкетування, жартували. /Files/photogallery/DSCF1382.JPGНа вечорницях дівчатка, вмілі господині, наліпили та наварили смачних, біленьких та пухкеньких вареничків, спекли рум’яну калиту, співаючи народні та жартівливі пісні./Files/photogallery/DSCF1384.JPG

Потім дівчата пригощали хлопців варениками. /Files/photogallery/DSCF1393.JPGАле частування пройшло у нетрадиційній формі – під час гри-естафети і хлопчики показали, які вони сильні, мужні та витривалі.

А як цікаво було «проїхати» на коні та вкусити калиту!

/Files/photogallery/DSCF1388.JPG

Всі учасники були одягнуті у національне вбрання. Кожен присутній на святі мав змогу хоч на мить поринути у казковий світ давніх обрядів.

В музичному залі відчувалася позитивна атмосфера, веселий та піднесений настрій передавався від учасників - старших дошкільнят до глядачів, якими були діти інших вікових груп та педагоги.

Театральне дійство скінчилось, але святковий настрій в садочку панував цілий день, а спогадів та вражень вистачить на довго.

Кiлькiсть переглядiв: 0