12 листопада – день Синички

2021-11-12

/Files/images/FB_IMG_1636400108459.jpg

Ось і закінчується золота осінь, порідшали крони дерев, позбулися свого строкатого вбрання.
І як тільки, на вулиці стало холодно, багато пташок заметушилося. Дощі та морози не всім птахам до вподоби. Прийшла пора деяким з них відлітати у теплі краї. Але відлітають від нас одні пернаті, а з нами залишаються інші птахи.
З давніх пір 12 листопада відзначався день Синички, тобто, день зустрічі зимуючих птахів. Люди готували годівниці, читали вірші про птахів, загадували загадки, грали і просто милувалися зимовими птахами.
Чому саме день Синички? Тому що синичка - божа пташка. Раніше в старовину на неї ворожили: кидали крихти хліба, шматочки сала і спостерігали: якщо синичка спочатку стане клювати сало, то в будинку буде вестися живність, якщо стане клювати крихти хліба-то буде в будинку достаток. У народі говорили «Невелика пташка синичка, а своє свято знає».

Але у зимовий час нашим пернатим друзям холодно і голодно. З 10 синиць виживає до весни тільки 1. Тому педагоги ЗДО «Орлятко» вчать дошкільнят піклуватися про пернатих друзів. Тому 12 листопада у ЗДО «Орлятко пройшов тематичний день Синички. Під час тематичного дня діти ознайомились з різновидами синиць, які живуть в нас на Україні та подивились відеопрезентацію про життя та особливості даної пташки. А потім створили власних синичок.

Вихованці ЗДО разом з батьками виготовили годівнички, які повішали на своїх ігрових майданчиках для того щоб підгодовувати зимуючих птахів.

/Files/images/сини.jpg

/Files/images/синичка.jpg


/Files/images/син.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0