Барви веселки в ЗДО "Орлятко"

2021-10-29

/Files/images/unnamed.png

25 жовтня у ЗДО «Орлятко» « завітали» барви веселки і «оселилися» там на цілий тиждень. У понеділок — червоний колір, у вівторок — жовтий, у середу — зелений, у четвер — синій, а в п’ятницю — усі кольори разом. Педагоги дитячого садка організували Кольоровий тиждень. Вихованці були в захваті.

Кольори для проведення заходу обрали невипадково.

Червоний колір підвищує кількість адреналіну в крові, працездатність, силу та відчуття самовпевненості. Створює відчуття тілесного тепла. Тому понеділок – червоний день.

Жовтий колір стимулює мозкову діяльність і моторику, стимулює уяву та практично не набридає. Його психологічний вплив: знімає негатив, додає впевненості, підвищує сприйнятливість до нового, стимулює творчість, дисциплінованість, допомагає сконцентруватися. Тому вівторок – жовтий день.

Зелений колір заспокійливо діє на нервову систему, знімає головний біль, стомлення, надає відчуття бадьорості. Його психологічний вплив: сприяє гармонії, розташуванню до інших людей. Робить врівноваженим, знімає негативні емоції, агресію, внутрішню скутість, розслабляє. Тому середа – зелений день.

Синій колір знімає збудження та агресію. Також сприяє розвитку розумових здібностей та поліпшує пам'ять, тому він вважається кольором знання. Тому четвер - синій день.

В п’ятницю провели різнокольоровий день для закріплення вивченого матеріалу та розвитку вміння бачити красу кольорів у природі.

Перед початком Кольорового тижня педагоги підготували необхідне обладнання. Насамперед подбали про колірне оформлення інтер’єру групової кімнати. Акцент зробили на натуральних природних об’єктах: листі, квітах, овочах, фруктах. У пригоді стали також площинні геометричні фігури, ілюстрації. Діти приносили свої кульки та стрічки відповідного до дня тижня кольору.

Жвавий інтерес у дошкільників викликало їхнє вбрання, адже всі вони мали елементи одягу однакового забарвлення. Крім того, червоний допомагає боягузам набратися рішучості та сміливості. Жовтий посилює концентрацію уважності, стимулює роботу мозку, "уселяє" оптимізм. Зелений колір створює у самого хазяїна і всіх оточуючих заспокійливий настрій, дає надію, почуття гармонії, безпеки, вільності. Синій сприяє спогляданню та роздумам, навіває фантазії.

Крім того впродовж кожного дня Кольорового тижня реалізовували пізнавальний та художньо-естетичний розвиток дошкільників – проводили бесіди, організовували хвилинки милування, міркування,театральну діяльність, вчили вірші, відгадували загадки, читали казки, розглядали картини, малювали та грали в різні дидактичні ігри. При проведенні кожної з форм роботи звертали увагу на мовний розвиток дітей, розвиток психічних процесів (уважності, мислення, пам’яті), креативних здібностей, фантазії; забезпечували активізацію різних аналізаторів (зорового, смакового, зорового, тактильного), розвивали дрібну моторику.

Кольоровий тиждень провели весело, цікаво та невимушено.

Кiлькiсть переглядiв: 0