• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень безпеки життєдіяльності дітей

Тиждень безпеки життєдіяльності дітей

2021-03-29

/Files/images/images.jpg

З 22 березня по 24 березня в ДНЗ «Орлятко» пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності, головною метою якого було поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях.

Завдання дорослих — не залякувати дітей, а, користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними. Тому, педагоги ДН «Орлятко» добирають такі форми і методи роботи, які дозволили б відчути дитині не лише цінність свого життя та здоров’я, а й свої можливості у зміцненні та збереженні його, умінні діяти у небезпечних ситуаціях.

Кожен день тижня мав свою назву:

- понеділок - «Здоров’я дитини – багатство країни»,

- вівторок - «Відчуй небезпеку»,

- середа - «Вогонь друг або ворог»,

- четвер - «Ми пішоходи та пасажири»,

- п’ятниця - «Екологознайко».

/Files/photogallery/Пр.jpg

Щоденно проводились спостереження, бесіди, заняття, дидактичні ігри, обговорення ситуацій, сюжетно-рольові ігри, дослідницька та практична діяльність. Вихователі підготували рекомендації, поради батькам, проводили різні види просвітницької роботи з питань БЖД.

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна. І ті зерна знань, умінь і навичок, які закладаються дітям сьогодні обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

/Files/images/Презентация1.gif

Кiлькiсть переглядiв: 0