Казка в гості завітала

2020-11-02

/Files/photogallery/unnamed.jpg

Казка – це ключик, за допомогою якого можна відкрити джерело думки і слова. …Без казки уява дитина не може жити…Казка – це, образно кажучи, свіжий вітер,що роздмухує вогник дитячої думки й мови. Завдяки казці дитина пізнає світ не лише розумом, а й серцем. В.Сухомлинський

Виховна сила казок відома людям з давніх часів. Казка є чарівним дзеркалом, як реального світу, так і внутрішнього світу дитини. Слухаючи казку, діти вчаться відрізняти правильні вчинки від неправильних, добрих персонажів від злих, бачити негативні наслідки поганої поведінки.

Під час канікул з 26.10 2020 р. по 30.10.2020 р. в ДНЗ провели тематичний тиждень «В гості казка завітала» з цікавими різноманітними розвагами, іграми, театралізованими виставами. В рамках проведення тематичного тижня було заплановано та проведено безліч цікавих заходів за участю дітей та колективу: ігри-заняття, бесіди, читання художньої літератури, пальчикові ігри та вправи, психогімнастика, рухливі ігри за мотивами казок, творчі ігри-завдання, загадки до казок, показ різних видів театрів: пальчикового, настільного, лялькового, ігри-драматизації тощо. Адже для дітей показ різних видів театрів перетворюється на справжнє свято, вони почуваються самостійними, впевненими у собі, успішними, творчими, креативними. Педагоги за допомогою авторських казок ненав’язливо вчили дітей любити рідних і піклуватися про них, дружити і допомагати іншим.

Також вихователями груп були розроблені дидактичні ігри на основі народних казок з метою розширити кругозір вихованців, розвивати уяву та творчі здібності дітей. Особлива увага приділялась навчанню та вихованню через казку для формування особистості дитини.

Усі заходи на протязі тижня проводились по сюжетах улюблених казок , що принесли задоволення вихованцям дитячого садочку.

Тематичний тиждень в ДНЗ пройшов цікаво, весело, пізнавально.

Кiлькiсть переглядiв: 0