Літо - літечко

2018-06-11

З червня розпочався літньо-оздоровчий період в нашому садочку.

Літо для дошкільнят – це час для реалізації мрій, активних ігор, яскравих вражень.

Для працівників дошкільного навчального закладу літо – це відповідальна пора. Адже необхідно створити належні умови , щоб у їхніх вихованців реалізувались дитячі мрії, з'явились нові яскраві враження, щоб малюки зміцніли, відпочили , а ще - дізналися багато нового та цікавого.

Тому діяльність дошкільного навчального закладу у літній період спрямовується на організацію змістовного , різноманітного буття з метою оздоровлення дітей, забезпечення їхнього активного відпочинку, закріплення, уточнення, розширення запасу набутих упродовж навчального року знань через різні види дитячої діяльності: рухової, ігрової, пізнавальної, комунікативно–мовленнєвої, художньої, предметно – практичної тощо.

Весь день вихованці ДНЗ «Орлятко» проводять на свіжому повітрі. Краса природи, тепло, чисте, свіже повітря, наповнене ароматом рослин - все це здійснює корисний вплив на дитячий організм.

Основним пунктом в режимі дня є виконання комплексу фізкультурно-оздоровчих заходів: щоденна ранкова гімнастика та корекційна гімнастка після сну, фізкультурні заняття, розваги, фізкультурні свята.
Літній період, особливо сприятливий для початку загартування дитячого організму. У всіх групах влітку проводяться повітряні та сонячні ванни і загартування водою.

Літо - найкраща пора для зміцнення здоров’я дитини. Перебування дітей на свіжому повітрі, веселі ігри, спортивні та музичні розваги, загартовуючі процедури – все це сприяє оздроровленню малят та створює веселий настрій в дитячому садку. Щодня ми бачимо сяйливі очі дітей, а в них — запитання «А що ж буде сьогодні?».

Ми перед собою ставимо завдан­ня — запалювати нові зірки й зі­рочки успішності в серцях дітей. Адже разом із ними ми відкри­ваємо нові можливості та праг­немо цікаво й весело прожити це маленьке життя — літо!

Кiлькiсть переглядiв: 0