• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Великдень зустрічаємо, зі святом всіх вітаємо!

Великдень зустрічаємо, зі святом всіх вітаємо!

2018-04-10

Діти усіх вікових груп нашого дитсадка, разом зі своїми педагогами, заздалегідь натхненно та ретельно готувалися до Великодня: знайомилися з традиціями українського народу щодо святкування Пасхи, вчилися розмальовувати писанки, виготовляти крашанки, вивчали вірші, пісеньки.

10 квітня в закладі панувала весела та піднесене атмосфера. Цього дня малята з радістю поспішали до дитсадочка, адже тут на них чекало довгождане свято – традиційне свято Великодня!

«Христос Воскрес, усе радіє, сміється сонечко з небес. Прозора річечка леліє, Христос Воскрес, Христос Воскрес!» - такими словами розпочалося казкове дійство світлої Пасхи. У великому, ошатному залі, діти розповідали вірші про весну, Пасху, Україну, співали пісні, гаївки, танцювали, водили хороводи, відгадували загадки. Також, не забули і про традиції нашого народу: малята розповідали про те, як готувалися та святкували Великдень наші пращури. З величезним задоволенням діти грали в народні ігри «Подоляночка», «Котись яєчко», вчились самостійно складати пасхальний кошик.

Та найбільше запам’яталася та сподобалась усім присутнім на святі вистава «Великодня казочка», в якій сміливі собаки Сірко та Бровко, захищали яєчко, що знесла Курочка від Лисички, Мишки та Киці, а згодом, матуся і донечка розписали з нього гарну великодню писанку.

На завершення свята, всіх дітей пригостили смачною паскою!

Кiлькiсть переглядiв: 0